Stosujemy mechanizm tzw. cookies – małych plików tekstowych, których mechanizm ma na celu dostarczenia nam danych statystycznych o ruchu użytkowników, sposobie korzystania przez nich z Portalu oraz rodzaju odwiedzanych przez użytkownika stron, jak również umożliwia emitowanie reklam. Obsługę plików cookies można zmienić poprzez dokonanie odpowiednich zmian w ustawieniach oprogramowania zainstalowanego w wykorzystywanym przez użytkownika urządzeniu końcowym (zmianę ustawień w przeglądarce internetowej). Korzystanie ze strony internetowej bez zmian ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na zapisywanie w pamięci jego urządzenia plików cookies. Więcej na ten temat w Polityce prywatności.

14/01/2011

HAUTE FOOD

Haute couture to najwyższa modowa półka. Istnieje też termin haute cuisine określający kulinarną wirtuozerię i najwymyślniejsze gastronomiczne dzieła. Haute food to z kolei majstersztyk, jeśli chodzi o blogi z jedzeniem w roli głównej.

Zdjęcia trafiające na ten blog bynajmniej nie przypominają podrasowanych sesji zdjęciowych z kolorowych magazynów, na których jabłka mają zawsze idealne kształty i piękne listki przy ogonku, a marchewki z łatwością spełniłyby wszelkie normy Unii Europejskiej. Tutaj jedzenie jest zawsze pretekstem do opowiedzenia jakiejś nietypowej, fascynującej historii. Blog jest bardzo tajemniczy niczym dom mody Maison Martin Margiela - nikt nie wie, kto go tak naprawdę tworzy. Pretekstem do zdjęć pokazywanych na Haute food (dzięki zakładce  "submit" można też podsyłać własne propozycje) zawsze jest jedzenie. Mleko, parówki czy koktajl okazują się być rekwizytami tak skutecznie przyciągającymi uwagę, że do opuszczenia bloga może skłonić naprawdę tylko wielki głód i potrzeba nagłego upolowania własnego dania.

Tekst: Ewelina Kustra

http://hautefood.tumblr.com/

REGULAMIN ULUBIONE NEWSLETTER KONTAKT RESET USTAWIEN